Biológiai / kémiai szúnyogirtás

A kémiai imágóírtás legígéretesebb alternatíváját a szúnyoglárvák elleni biológiai védekezési módszerek jelentik. A Bti alapú készítmények alkalmazásának nagy előnye, hogy rendkívül szelektív módon csak egyes kétszárnyú (Diptera) fajok, különösképpen a csípőszúnyogok lárváira hatnak. Alkalmazásával – megfelelő kivitelezés esetén – közel 100%-os hatékonyság érhető el. Rendkívüli előrelépés a korábbian alkalmazott technólógiákhoz képest, hogy a kezelés független a napszaktól, gyakorlatilag a nap bármely szakában végezhető, valamint szélsőséges időjárási körülmények között is alkalmazható.

A biológiai irtószer szórása az erre a célra kifejlesztett röpítőtárcsás szóróberendezéssel, helikopterrel történik. A technológia alkalmas arra, hogy egy szúnyogtérkép segítségével GPS helymeghatározó eszköz alkalmazásával automatikusan adagolja a kezelendő területre a granulátumot, így a pilóta beavatkozása nélkül mindíg, minden helyszínen a szükséges dózis juttatható ki. Ez merőben új módszer, mert a folyamatos interaktív kapcsolat a leggazdaságosabb védekezést teszi lehetővé, elkerülve a felesleges kiszórást.

Az évente két alkalommal elvégzett preventív biológiai védekezés sokkal kisebb költségekkel jár, mint a hagyományos vegyi anyagokkal történő imágóírtás, amely csak akkor hatékony, ha évente akár 4-5 alkalommal is megismételik.

Az általunk kidolgozott technikai-technológiai megoldás szerint könnyen alkalmazható és kijuttatható a biológiai hatóanyag.

Kockázat nélkül biztosíthatóak az alábbi előnyök:

  • az új anyag a biológiai hatást folyamatosan, akár több napon át fejti ki
  • kijuttatása független az időjárástól és a napszaktól
  • csak környezetbarát összetevőkből épül fel, felhasználást nem kell korlátozni
  • gyártása és tárolása nem szennyezi a környezetet, nem bomlékony
  • egyszerűen szállítható, hosszú időn át tárolható és a tárolási körülményekre igénytelen